Τα Google Ads είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά εργαλεία για την αύξηση των απευθείας κρατήσεων ενός ξενοδοχείου. Ωστόσο, χωρίς τη σωστή στρατηγική, μπορείς εύκολα να σπαταλήσεις το διαφημιστικό σου budget χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα.
Στον παρακάτω άρθρο, θα βρεις 6+1 πρακτικά tips που θα σε βοηθήσουν να αξιοποιήσεις στο έπακρο τις διαφημίσεις σου και να προσελκύσεις περισσότερους επισκέπτες στο κατάλυμά σου.
1. Προστάτευσε το Brand σου!
Αφιέρωσε μια ξεχωριστή καμπάνια στα Google Ads στοχεύοντας αναζητήσεις που αφορούν το brand name του καταλύματός σου.
Συχνά, εάν αναζητήσεις το brand name του καταλύματός σου, θα παρατηρήσεις ότι τα OTAs (Booking, Expedia κ.α.) και ανταγωνιστές εμφανίζονται με τη μορφή διαφήμισης στο brand name σου για να “κλέψουν” κρατήσεις μέσω μιας πιο ελκυστικής προσφοράς.
Μην τους επιτρέπεις να εκμεταλλευτούν την αναγνωρισιμότητά σου.
2. Brand Exclusions: Μην αφήσεις τα δεδομένα σου να μπερδευτούν!
Μιλώντας για brand searches, αν τρέχεις καμπάνιες Performance Max ή γενικές (non-brand) Search καμπάνιες, φρόντισε να έχεις εφαρμόσει τα brand exclusions. Η Performance Max τείνει να αποδίδει conversions στον εαυτό της, ακόμα κι αν αυτά προέρχονται από brand searches.
Αν δεν αποκλείσεις το brand name σου από τις μη brandικές καμπάνιες, τα δεδομένα σου θα μπερδευτούν και δεν θα έχεις ξεκάθαρη εικόνα σχετικά με το τι αποδίδουν οι καμπάνιες σου.
Χωρίς ξεκάθαρα δεδομένα, δεν θα είσαι σε θέση να πάρεις σωστές αποφάσεις.
3. Long-Tail Keywords = Πιο στοχευμένοι επισκέπτες!
Τα long-tail keywords είναι πιο εξειδικευμένες αναζητήσεις που δείχνουν πιο ξεκάθαρη προτίμηση/πρόθεση.
Εάν ένα all-inclusive ξενοδοχείο βρίσκεται στην Κρήτη, είναι προτιμότερο να στοχεύει σε λέξεις-κλειδιά όπως “all inclusive hotels in Crete” αντί για πιο γενικές φράσεις όπως “hotels in Crete”. Αν το ξενοδοχείο βρίσκεται στα Χανιά, η στόχευση μπορεί να γίνει ακόμα πιο συγκεκριμένη με αναζητήσεις όπως “all inclusive hotels in Chania”, προσεγγίζοντας έτσι ένα πιο σχετικό και στοχευμένο κοινό.
Τα long-tail keywords έχουν χαμηλότερο όγκο αναζητήσεων σε σχέση με τα πιο γενικά, αλλά είναι πολύ πιο στοχευμένα, άρα πολύ πιο αποτελεσματικά..
4. Micro-Conversions: Τα μικρά βήματα οδηγούν στις κρατήσεις!
Τα conversions/μετατροπές δεν αφορούν μόνο τις κρατήσεις. Μέχρι να φτάσει ένας επισκέπτης σε μια κράτηση, κάνει ενέργειες μέσα στην ιστοσελίδα που δείχνουν ενδιαφέρον. Μερικά παραδείγματα micro-conversions που αξίζει να παρακολουθείς:
- Availability check (Έλεγχος διαθεσιμότητας δωματίων)
- Visit contact page (Επίσκεψη στη σελίδα επικοινωνίας)
- Click σε email ή τηλέφωνο
- Visited Blog/3 pages (Ο χρήστης επισκέφθηκε το blog ή 3+ σελίδες στο site)
- Και διάφορα άλλα
Παρακολουθώντας αυτές τις ενέργειες, μπορείς να κατανοήσεις καλύτερα τη συμπεριφορά των επισκεπτών και να βελτιώσεις την πιθανότητα μετατροπής τους σε πελάτες.
5. Σωστό μήνυμα στη σωστή στιγμή!
Το μήνυμα της διαφήμισης πρέπει να προσαρμόζεται στο στάδιο του αγοραστικού ταξιδιού που βρίσκεται ο δυνητικός επισκέπτης. Εάν ο χρήστης βρίσκεται στο στάδιο του dreaming, μην τον πιέζεις να κάνει κράτηση—ανέδειξε την τοποθεσία και τις εμπειρίες που προσφέρει. Στα επόμενα στάδια, μπορείς να προσθέσεις προωθητικές προσφορές και ισχυρότερα call to actions.
Μην ξεχνάς ότι πρώτα θα επιλέξει την τοποθεσία και μετά το κατάλυμά σου.
6. Remarketing: Μείνε στο μυαλό του δυνητικού επισκέπτη
Το αγοραστικό ταξίδι ενός ταξιδιώτη δεν είναι στιγμιαίο – μπορεί να διαρκέσει από ημέρες έως και μήνες. Σε όλο αυτό το διάστημα, στόχος σου είναι να διατηρήσεις την παρουσία σου στο μυαλό του δυνητικού πελάτη. Και πώς το επιτυγχάνεις αυτό; Με remarketing!
Χρησιμοποίησε διαφημίσεις για να προβάλλεις ξανά το κατάλυμά σου σε όσους έχουν επισκεφθεί τον ιστότοπό σου, δες ποιοι χρήστες έκαναν micro-conversions και στόχευσέ τους με προσαρμοσμένα μηνύματα που θα τους οδηγήσουν στο επόμενο βήμα.
Με αυτόν τον τρόπο, θα αυξήσεις τις πιθανότητες να τους μετατρέψεις σε πραγματικούς πελάτες.
Bonus: Χωρίς σωστή Landing Page, οι διαφημίσεις δεν φέρνουν κρατήσεις!
Όσο καλά κι αν στήσεις μια καμπάνια στα Google Ads, αν η landing page δεν είναι βελτιστοποιημένη, τα αποτελέσματά σου θα είναι περιορισμένα. Τώρα, αν αναρωτιέσαι τι απαιτείται για μια βελτιστοποιημένη landing page, θα το αναλύσουμε σε επόμενο άρθρο. Προς το παρόν, θα σου δώσουμε 3 πολύ βασικά tips.
Φρόντισε η σελίδα να:
- Φορτώνει γρήγορα (κάτω από 3 δευτερόλεπτα)
- Έχει ξεκάθαρα call to action
- Είναι mobile-friendly
Τα Google Ads βοηθούν να σε βρουν—το website σου είναι αυτό που θα πείσει τον επισκέπτη να κάνει κράτηση.
Για να αξιοποιήσεις στο έπακρο τα Google Ads για το ξενοδοχείο σου, χρειάζεται μια στρατηγική προσέγγιση που συνδυάζει σωστή στόχευση, βελτιστοποιημένες καμπάνιες και αποδοτική διαχείριση του budget.
Η κατανόηση της αγοραστικής συμπεριφοράς, η παρακολούθηση των δεδομένων και η προσαρμογή του διαφημιστικού μηνύματος σε κάθε στάδιο του ταξιδιού του πελάτη είναι κρίσιμοι παράγοντες επιτυχίας. Επιπλέον, η εμπειρία του χρήστη στη σελίδα προορισμού παίζει καθοριστικό ρόλο στη μετατροπή των επισκεπτών σε πελάτες.
Εφαρμόζοντας αυτές τις πρακτικές, μπορείς να αυξήσεις την αποτελεσματικότητα των διαφημίσεών σου και να πετύχεις περισσότερες κρατήσεις.
Δημήτρης Απιδόπουλος
Performance Marketing Specialist, Tourix
Αν οι καμπάνιες σου δεν αποδίδουν τα επιθυμητά αποτελέσματα ή δεν είσαι σίγουρος πώς να τις βελτιώσεις, κλείσε ένα δωρεάν 20λεπτο session μαζί μας. Θα αναλύσουμε την τρέχουσα στρατηγική σου και θα σου δώσουμε πρακτικές συμβουλές για να βελτιώσεις την απόδοση των διαφημίσεών σου.
Τηλέφωνο: +30 2741 500100
Email: contact@tourix.gr