Νάξος και Σαντορίνη: Στα επίπεδα του 2019 η Τουριστική Ζήτηση μέσω διαδικτύου για τους πρώτους μήνες του 2022

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το διαδίκτυο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία των ταξιδιωτών που αναζητούν ενεργά για έναν προορισμό καθώς και για τη διαμονή τους, έχει ιδιαίτερη σημασία να παρακολουθήσουμε πώς διαμορφώνονται οι τάσεις χρονολογικά αλλά και ανά χώρα προέλευσης της τουριστικής ζήτησης μέσω διαδικτύου για τη Νάξο και τη Σαντορίνη.

 

Μελετώντας και αναλύοντας τα δεδομένα της τουριστικής ζήτησης μέσω διαδικτύου από το 2019 μέχρι τους πρώτους μήνες του 2022, εξάγονται χρήσιμα στοιχεία.

 

 

 

 

Επισημάνσεις σχετικά με τις τάσεις ταξιδιωτικής ζήτησης μέσω διαδικτύου για τη Νάξο [Επικαιροποιημένα στοιχεία Φεβρουαρίου]:

 

  • Στην Χρονολογική Σειρά Αναζητήσεων Παγκοσμίως παρατηρούμε πως ο όγκος διαδικτυακών αναζητήσεων για διαμονή στη Νάξο για τον Ιανουάριο του 2022 ξεπέρασε τον όγκο που παρατηρήθηκε για τον Ιανουάριο του 2019 και πλησιάζει τον όγκο που παρατηρήθηκε τον Ιανουάριο του 2020. Ακόμα, θετικό είναι το γεγονός πως οι αναζητήσεις για το Φεβρουάριο του 2022 ξεπέρασαν αυτές του Φεβρουαρίου του 2019 και 2020 αντίστοιχα.

 

  • Με βάση τον Δείκτη Ανάκαμψης μετράμε την ποσοστιαία αλλαγή του όγκου διαδικτυακών αναζητήσεων για διαμονή στη Θεσσαλονίκη παγκοσμίως σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά αλλά και με το 2019 που αποτελεί το σημείο αναφοράς για τον τουρισμό πριν την εμφάνιση της πανδημίας. Βλέπουμε πως το πρώτο δίμηνο του 2022 έχουμε σημαντική αύξηση του συνολικού όγκου διαδικτυακών αναζητήσεων για διαμονή στη Νάξο κατά 100% σε σχέση με το 2021 και αύξηση κατά 30% σε σχέση με το 2019.

 

  • Το 2022, οι 3 κορυφαίες χώρες σε επίπεδο αναζητήσεων για διαμονή στη Νάξο είναι η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιταλία. Η διαφορά με τις 3 κορυφαίες χώρες το 2021 είναι πως στην δεύτερη θέση της κατάταξης ήταν η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν στην τέταρτη θέση.

 

 

Επισημάνσεις σχετικά με τις τάσεις ταξιδιωτικής ζήτησης μέσω διαδικτύου για τη Σαντορίνη [Επικαιροποιημένα στοιχεία Φεβρουαρίου]:

 

  • Στην Χρονολογική Σειρά Αναζητήσεων Παγκοσμίως παρατηρούμε πως ο όγκος διαδικτυακών αναζητήσεων για διαμονή στη Σαντορίνη για τον Ιανουάριο του 2022 πλησιάζει τον όγκο που παρατηρήθηκε για τον Ιανουάριο του 2019 και πέρασε τον όγκο που παρατηρήθηκε για το 2020. Ακόμα, θετικό είναι το γεγονός πως οι αναζητήσεις για τον Φεβρουάριο του 2022 ξεπέρασαν αυτές του Φεβρουαρίου του 2019 και 2020 αντίστοιχα.

 

  • Με βάση τον Δείκτη Ανάκαμψης μετράμε την ποσοστιαία αλλαγή του όγκου διαδικτυακών αναζητήσεων για διαμονή στη Σαντορίνη παγκοσμίως σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά αλλά και με το 2019 που αποτελεί το σημείο αναφοράς για τον τουρισμό πριν την εμφάνιση της πανδημίας. Βλέπουμε πως μέχρι στιγμής (Φεβρουάριο 2022) έχουμε σημαντική αύξηση του συνολικού όγκου διαδικτυακών αναζητήσεων για διαμονή στη Σαντορίνη κατά 79% σε σχέση με το 2021 και αύξηση κατά 16% σε σχέση με το 2019.

 

  • Τον Φεβρουάριο του 2022 παρατηρείται υψηλό συνολικό ενδιαφέρον βάσει αναζητήσεων, με τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Γαλλία να είναι οι χώρες από όπου προέρχονται οι περισσότερες αναζητήσεις.

 

  • Το 2022, οι 2 κορυφαίες χώρες σε επίπεδο αναζητήσεων για διαμονή στην Σαντορίνη είναι με διαφορά το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ, ενώ ακολουθούν η Γαλλία, και η Ιταλία.

 

Σχετικά με την έρευνα:

 

Αποτελεί μέρος του εγχειρήματος Tourix Analytics, της εταιρείας Tourix, που εξειδικεύεται στο Digital Tourism Marketing, με σκοπό την αξιοποίηση των εξειδικευμένων εργαλείων της, του ανθρώπινου δυναμικού της και των πολύτιμων δεδομένων που παρέχει η Google, για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων σε σχέση με την τουριστική ζήτηση για ελληνικούς προορισμούς.

Η έρευνα βασίζεται στον όγκο αναζητήσεων που συλλέχθηκε χρησιμοποιώντας 694 όρους αναζητήσεων που είναι άμεσα συνδεδεμένοι με την διαμονή στην Νάξο. Τα δεδομένα ενημερώνονται μηνιαία. Δείτε αναλυτικότερα στοιχεία για την Τουριστική Ζήτηση μέσω διαδικτύου σε σχέση με διαμονή για τον προορισμό της Νάξου: analytics.tourix.gr/naxos/

Η έρευνα βασίζεται στον όγκο αναζητήσεων που συλλέχθηκε χρησιμοποιώντας 3944 όρους αναζητήσεων που είναι άμεσα συνδεδεμένοι με την διαμονή στη Σαντορίνη. Δείτε αναλυτικότερα στοιχεία για την Τουριστική Ζήτηση μέσω διαδικτύου σε σχέση με διαμονή για τον προορισμό της Σαντορίνης: https://analytics.tourix.gr/santorini/

Welcome to Tourix!

Tourix is a digital marketing agency with a holistic approach on B2B services exclusively for Travel & Tourism industries, followed by a solid portfolio. We actively contribute in favour of our partners’ brand awareness, marketing & sales strategy, as well as profitability by utilizing New Technologies, while our solutions-oriented team of experts always try to expand the limits of traditional marketing norms.